0212 227 27 83 Reklam Danışma Hattı

Ücretsiz Google Reklam Verme Kılavuzu! Hemen İndir!

Çerçevesiz Video; Sunumax

Çerçevesiz video teknolojisi ile müşterilerine hizmet veren Sunumax’ın girişimcisi Sadık Kocabasa ile neler yaptıklarını konuştuk…

Sunumax nedir? Nasıl bir hizmet sunar?

İnternet tabanlı bir servis olan SunumaX teknolojisi, televizyon sunucusu gibi bir karakterin, sitenizin ekranında hareketli olarak sitenizi hedef kitleye anlatmasını sağlıyor.

Çalışma sisteminiz nedir?

Sitenizdeki ürün ya da hizmetlerinizi tanıtmak için, SunumaX’ın modellerinden birini kullanabilir veya kendi belirleyeceğiniz kişilerin sizin sunumlarınızı yapmasını sağlayabilirsiniz.
SunumaX, hazırladığınız bir konuşma metnini gönderdiğiniz takdirde üç iş günü içinde ürününüzün veya hizmetinizin profesyonel oyuncular tarafından hazırlanmış sunumunu hazırlamayı garanti ediyor.

İnteraktif web hizmetleri içinde çerçevesiz video teknolojisi dünyada ve Türkiye’de ne kadar yaygın, kullanım alanları nelerdir?

Henüz çok yaygın değil çünkü uyglulaması ve gerçekleştirmesi zor bir teknoloji .Kullanım alanları; şirket tanıtımları, ürün tanıtımları, internet reklamcılığı veya başkan/ceo gibi kişilerin çalışanlarına ya da hedef kitlelerine vermek istedikleri mesajların iletilmesi.

Sunumax’ın web sitelerine etkisi/katkısı nedir?

İnternet tabanlı bir servis olan SunumaX teknolojisi, televizyon sunucusu gibi bir karakterin, sitenizin ekranında hareketli olarak sitenizi hedef kitleye anlatmasını sağlıyor.
Web sitelerine, arama motorları ya da farklı yollarla gelen ziyaretçilerin 30 saniyeden fazla kalmasının istisna olduğunu düşünürsek, bu süreyi iyi kullanmanın zorunluluğu net bir şekilde anlaşılır.

Bu teknolojiyi işe dönüştürmeye nasıl karar verdiniz?

Başından beri yeni işler ve yeni teknolojiler beni hep heyecanlandırırdı. Sunumax’ı da gördüğüm ilk anda bu teknolojinin Türkiye’de olması gerektiğine karar verdim. Kısa bir araştırmadan sonra bu uygulamayı Türkiye’de zaten kimsenin yapmadığını gördüm. Türk firmalarının böyle uygulamalar için yabancı şirketlere gitmemesi için Sunumax’ı kurdum. Şimdiden yurtdşındaki rakiplerimizi teknolojimizle geride bıraktık. Bu nedenle yurtdışı açılımımızı da geçtiğimiz ay başlattık. Bu yönde ilerlemeye devam ediyoruz.

Sunumax, bir marka olma yolunda hızla ilerliyor, peki Sunumax’ı ilk kurduğunuz andan itibaren sizi en çok zorlayan konular neler oldu?

Böylesine yeni ve emsalsiz bir teknolojiyi firma yetkililerine anlatmak her zaman kolay olmuyordu. En kısa toplantımız 1,5 saat sürüyordu. Herkesin kafasında çok fazla olumsuz soru oluyordu; “Sayfamı

zı yavaşlatır mı?”, “Biz web sayfamızı yeni yaptırdık, şimdi yenilememiz mi gerekiyor?” gibi. Bu sorularla karşılaştık sürekli olarak ancak müşterilerimize Sunumax’ın web sitelerinde teknik bir değişiklik gerektirmediğini her seferinde açıkladık. Türkiye’de internet hızının yavaş olması da online video hizmeti verdiğimiz için bizi zorlayan diğer bir faktör.

Video uygulamasına ek olarak geliştirdiğiniz ya da geliştirmeyi düşündüğünüz yeni teknolojiler var mı?

Çerçevesiz video teknolojisiyle web sitelerinde yapılabilecek olan uygulamalar tamamen hayal gücüyle sınırlıdır. Genellikle müşterilerimizin istekleri doğrultusunda oyuncularımızla gerçekleştirdiğimiz çekimleri postprodüksiyon aşamasında eklediğimiz çeşitli efektlerle geliştirebiliyoruz.

İnternet reklamcılığında  Sunumax’ı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu alanda bir girişiminiz var mı?

Sunumax standart banner ve metin reklamlarından çok daha etkili ve hızlı sonuca götüren bir sistemdir. Gözlerin banner’ları yok saydığı internet sayfalarında Sunumax göze çarpar ve ziyaretçilerin dikkatini çeker.

Türk web sektöründe Sunumax gibi yenilikçi teknolojilerin kullanımı sizce yeterli seviyede mi? Bu ve benzeri teknolojilerin kullanımını yaygınlaştırmak adına sizce neler yapılabilir?

Yeterli seviyede değil ama her geçen gün yeni uygulamlar görüyoruz. Firmaların web mecralarına ayırdıkları bütçeleri arttırmasıyla beraber daha yaratıcı sonuçlar ortaya çıkacaktır. Bunu da zaman içinde hep birlikte göreceğiz.

Web tabanlı interaktif hizmetler arasında canlı sunum/konuşan web uygulaması nasıl bir yer tutuyor?

Sunumax bütün projelerinde gerçek insanlar kullanır. Bu sayede animasyonlardan ve grafiklerden kolaylıkla ayrışır. Gerçek karakterlere yer veriyor olmamız web sayfasını ziyaret eden kişilere çok daha samimi ve gerçekçi geliyor. Bu yönüyle Sunumax pazardaki pek çok interaktif uygulamadan farklı bir yere sahip.

Bugüne dek Migros, Sabancı Holding, CEBIT ve daha birçok büyük firmayla çalıştınız. İlerleyen dönemlerde Sunumax’i farklı projelerde görecek miyiz?

Şu anda da çalışmasını yürüttüğümüz bazı projelerimiz var. Önümüzdeki haftadan itibaren Seda Sayan’la yaptığımız çalışmalarımızı ve diğer yeni projelerimizi de göreceksiniz.


3 Yorum

  1. Hakan Yücel

    oldukça güzel bir ürün gibi duruyor. özellikle de reklamcılık alanında kullnılırsa gerçekten faydalı olabilir.

  2. Kemal Saygın

    yakın gelecekde çok daha güzel bir hal alacağını düşünüyorum. çünkü gerçekten çok hoş bi teknoloji…

  3. Çok dikkat çekici ve gerçekten işe yarayacak gibi duruyor http://www.sunumax.com bu işi türkiyede en iyi yapan web sitesi .

Yorumunla değer kat...


Google Adwords Sertifikalı İş Ortağı Facebook Reklamları Google Analytics Sertifikalı İş Ortağı

Dijital Pazarlamanın Sırları!


Haftalık e-bültenimize ücretsiz üye olun, tüm internet reklamcılığı, online pazarlama içerikleri ile birlikte, yeni dijital pazarlama ürünleri her hafta e-postanıza gelsin! Ayrıca Google Reklam Kılavuzu E-Kitabını da ücretsiz indirin!

E-Bültene Abone Olun