0212 227 27 83 Reklam Danışma Hattı

Ücretsiz Google Reklam Verme Kılavuzu! Hemen İndir!

Her kapıyı açan internet!

İnterneti her türlü firmanın nasıl kullanabileceğini gösteren bir örnek olduğu için, özellikle Google Adwords kullanımı ile ilgili Şam Ticaret ile bir söyleşi yaptık!

Merhaba Bekir Bey, Mecidiyekoyanahtar.com‘dan kısaca bahseder misiniz?

Mecidiyekoyanahtar.com anahtarcılık konusunda bölgesel hizmet verebilmek amacıyla tamamen kendim tarafından yapılmış bir sitedir. Bu site biraz daha anahtarcılık mesleğini iyi yapmamıza vesile oldu. Bize mesleki yönden oldukça katkıları oldu. Şu an bunun haricinde 5 adet site ile daha internet yatırımlarına devam etmekteyiz.

Yaklaşık 30 yıldır Şam Anahtar olarak mecidiyeköyde hizmet veriyorsunuz, zaten halihazırda müşterileriniz vardı, Mecidiyekoyanahtar.com’un çıkıs noktası neden gerek duydunuz?

Ne kadar fazla müşterimiz olursa olsun, dükkanda vaktimiz her zaman oluyordu, internetin de ilerlediğini gördükten sonra ilk yaptığım iş bir laptop alıp internet sitelerini incelemek ve kendi sitemi yapmak için programlar aramak oldu. İlk başlarda yavaş bir ilerleme oldu fakat gün geçtikçe daha fazla verim almaya başladık. Bu sayede zamanın en iyi iletişim aracı olan internet bize iyi bir müşteri portföyü kazandırdı.

Başlangıçta en çok zorlanacağınızı düşündüğünüz konu ne oldu?

İnternet ortamının işleyişi ve getirisi hakkında yeterince bilgi sahibi olmamak ve yeterince vakit ayırıp ilgilenememek oldu.

Sitenin ana gelir kaynağı nedir? İşlerinize yansıması ne düzeyde oldu?

Direkt satış siteleri değil zaten elimizdekiler, müşterilerin bizi bulmasını sağlıyoruz ve telefon mail yoluyla sipariş alıyoruz. Bu sayede birçok kaliteli müşteri ile tanışmama vesile oldu.Amaç derseniz de çilingir hizmeti verebilmek ve kale kilit ürünlerini satabilmek.
Tamamen kendi çabalarımla Google optimizasyonu ve adwords ile ilgili çalışmaları yapıp sitenin hitinin artmasını sağladım tabi halen daha çok eksiğim var ama zamanla eksikler kapanıyor. Şu an optimizasyonları iyi olduğu için 5 siteden sadece 1’i için google adwords’ü kullanıyorum.

Rakip siteler ne durumda, onların ne tür artıları var?

Biraz daha profesyonel düzeyde sayfa dizaynı olması en büyük artıları. Ama sektörün iş hacmini göz önünde bulundurunca çok da fazla etkisi olmuyor bu artılarının.

Hedef pazarlarınız nereler? Sadece Mecidiyeköydeki müşterilere mi hizmet veriyorsunuz?

Eskiden sadece mecidiyeköydeki müşterilere hizmet veriyorduk, ama internet sayesinde artık istanbulun heryerine hizmet veriyoruz, özellikle sarıyer neredeyse ana sahalarımızdan biri oldu.

Son olarak Türkiye’deki firmaların interneti kendi işleri için kullanmaları konusunda ne tavsiye edersiniz?

Internetten bu kadar verim alacağımı bilseydim çok daha önceden bu işin içine girmiş olurdu. O yüzden ne kadar Şiddet kelimesini sevmesemde her türlü firmanın interneti kullanmasını şiddetle tavsiye ediyorum.


Yorumunla değer kat...


Google Adwords Sertifikalı İş Ortağı Facebook Reklamları Google Analytics Sertifikalı İş Ortağı

Dijital Pazarlamanın Sırları!


Haftalık e-bültenimize ücretsiz üye olun, tüm internet reklamcılığı, online pazarlama içerikleri ile birlikte, yeni dijital pazarlama ürünleri her hafta e-postanıza gelsin! Ayrıca Google Reklam Kılavuzu E-Kitabını da ücretsiz indirin!

E-Bültene Abone Olun