0212 227 27 83 Reklam Danışma Hattı

Ücretsiz Google Reklam Verme Kılavuzu! Hemen İndir!

TBWA beni işe alsın!

Merhaba Taylan Bey, öncelikle bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Her şey ODTÜ’de mühendislik okurken başladı. Mühendis olmak istemediğime karar verip okul ve bölüm değiştirdim. Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım bölümüne geçtim. 4 senelik yeni bir bölümdü, ben 3 senede bitirdim sonrasında da Bilgi Üniversitesinde pazarlama odaklı MBA yaptım. Tüm bu süre içinde büyüklü küçüklü ajanslarda stajyerlik, reklam yazarlığı ve proje yöneticiliği yaptım. Ayrıca radyo programcılığı, mizah yazarlığı da yaptım hatta araya büyük sayılabilecek bir şirkette pazarlama müdürlüğü de sıkıştırmışlığım var.

www.tbwabeniisealsin.com ‘da farklı bir iş başvurusu şekli var, TBWA’e daha öncesinde başvuru yapmış mıydınız?

Yapmadım, yapmaya çalıştım ve bu esnada bir başvuru formuyla karşılaştım. Fikrin çıkış noktası da zaten bu başvuru formu. Form o kadar uzundu ki, ben bu formu doldurana kadar site yaparım dedim. Tam bu noktada ampul yandı ve hakikaten bir site yapsam, nasıl bir site olsa diye düşünmeye başladım.

İsmim öğrenilir ve şu anki işimden de olurum diye hiç düşünmediniz mi?

Açıkçası düşünmedim. Cesur olmazsanız yaratıcı bir iş çıkartma olasılığınız düşer. Kimliğimi gizli tutmamdaki ilk neden gizemin iş yapacağına olan inancım. Sonrasında bu siteye bir iş başvuru projesi olarak bakmam. Nasıl ki iş başvurularında CV gizliliği esastır, ben de bu proje süresince ismimin gizli kalması gerektiğini düşündüm. Zaten vakti gelip siteyi yapan benim dediğimde de tam da tahmin ettiğim gibi çok hoş karşılandı, desteklendi.

Sizce farklı iş başvuru yöntemleri her alan için gerekli mi? Yoksa sadece reklam sektöründe mi?

Her sektörde, ister işe başvururken olsun ister çalışırken, yaratıcılık; yaratıcı olma, farklı açılardan bakabilme çabası esastır diye düşünüyorum. Başarıyla farklılaşan umumi tuvaletçi de gördüm, seyyar satıcı da… Elbette reklam yazarlığı, olmazsa olmazı yaratıcılık olan bir meslek. Bu nedenle iş başvurularında hareket alanınız oldukça geniş. Örneğin bankacı olsanız, filancabankbeniisealsin.com işe yaramayacaktır.

Tbwabeniisealsin.com  İnternetin ne kadar farklı amaçlar için de kullanılabileceğini de gösteriyorsun aslında, peki bundan önce bu tür farklı girişimleriniz olmuş muydu?

Daha önce de web’de bazı çalışmalarım olmuştu, örneğin Markademi ile Türkiye’nin ilk online reklam ve marka yönetimi eğitimini verdik, yine Türkiye’nin ilk reklam ve pazarlama profesyonellerine özel sosyal ağı www.arkamarka.com ‘u kurduk. Şimdilerde bu iki projeyi birleştirerek reklam eğitimine interaktif bir açılım getirip getiremeyeceğimizi düşünüyoruz.

Bence hayatta ne biriktirdiğiniz, ne kadar biriktirdiğiniz önemli. Bu sadece sektörel kitaplar okuyarak sağlanacak bir şey değil. Çeşitlilik önemli, merak önemli. Her şeyi okuyacaksın, her şeyi merak edeceksin, seyredeceksin, yaşayacaksın ki cebinde harcayacağın bir şeyler biriksin. Bunun da sürekliliği olmalı, biriktirdiğinden fazlasını harcamaya başladığında fena şeyler olabilir.

Başa dönersek tüm bu projeler, projeleri yaparken göğüslediğimiz zorluklar, çözdüğümüz problemler, yaptığımız araştırmalar, hatalarımız, yanlışlarımız, yaratıcılık dağarcığımı geliştiren şeylerdi. Şundan oldukça eminim, bu projeler olmasaydı tbwabeniisealsin.com bu kadar başarılı olmazdı, olamazdı.

Çok teşekkürler  Taylan Bey, son olarak böyle bir girişim ile tabii ki takdir mailleri almışsınızdır ama size ilginç gelen ya da beklentiniz dışında ne tür tepkiler geldi, bunları öğrenebilir miyiz?

Ben teşekkür ederim. Evet, ikiyüze yakın e-posta geldi, bunların büyük çoğunluğu yaptığım işi takdir eden e-postalar, sağolsunlar bu süreçte moral verdiler, motivasyonum arttı. Beklemediğim şey ise birçok insanın bana CV göndermesiydi. Bunun nedeni elbette bu işin TBWA İstanbul virali olduğu inanç ve algısı. Bu algı, yani TBWA’e iş başvurusu yapan birinin projesinin bir TBWA projesi zannedilmesi aslında hoşuma gitti. Doğru bir şey yaptığımı hissettim.


Yorumunla değer kat...


Google Adwords Sertifikalı İş Ortağı Facebook Reklamları Google Analytics Sertifikalı İş Ortağı

Dijital Pazarlamanın Sırları!


Haftalık e-bültenimize ücretsiz üye olun, tüm internet reklamcılığı, online pazarlama içerikleri ile birlikte, yeni dijital pazarlama ürünleri her hafta e-postanıza gelsin! Ayrıca Google Reklam Kılavuzu E-Kitabını da ücretsiz indirin!

E-Bültene Abone Olun