0212 227 27 83 Reklam Danışma Hattı

Ücretsiz Google Reklam Verme Kılavuzu! Hemen İndir!

Üniversiteli ve yeni mezun insan kaynakları platformu!

Merhaba Nurettin, öncelikle bize biraz kendinden bahseder misin?

Öncelikle “23 yaşında genç bir girişimciyim.” diyerek sözlerime başlamalıyım. Kendimi tanıtırken ilk cümlem çok net olarak bu şekilde oluyor.  İş hayatına oldukça erken bir zamanda, üniversite 2. sınıfta başladım. 20 yaşında kendimi tuhaf bir şekilde bir plazanın en üst katında buldum. Dünyanın en büyük yönetim danışmanlık şirketlerinden biri olan Egon Zehnder International’da 2.5 sene çalıştım. Yine eş zamanlı Zaman Gazetesi’nde 2 yıl köşe yazarlığı yaptım. O zamanlar Türkiye’nin en genç köşe yazarı olarak kariyer, insan kaynakları ve üniversite yaşamı üzerine yazılar yazmak birçok kesim tarafından tanınmamı sağladı. Son 1 yıldır ise Sabancı Ailesi’ne ait Türkiye’nin ilk ve tek gençlik-eğitim kanalı ZTV’de “Nurettin Özdoğan ile Genç Kariyer” programını hazırlayıp sunuyorum. Kasım 2008’de Egon Zehnder’daki ve Zaman Gazetesi’ndeki görevlerimi bırakıp Hasan Toprakkaya ve Sinan Kaplan’la birlikte Türkiye’nin üniversiteli ve yeni mezun insan kaynakları platformu KariyerGENÇ’i (kariyergenc.com) kurduk.

KariyerGENÇ’i kısaca senin cümlelerinden tanıyabilir miyiz?

KariyerGENÇ genç yeteneklerle şirketleri buluşturma amacıyla çalışmalar yapan Türkiye’nin üniversiteli ve yeni mezun insan kaynakları platformu. Platformun merkezinde kariyergenc.com var. Burada şirketler staj, part-time, yeni mezun iş ilanları çıkartmakla beraber, Genç Yetenekler Havuzu’ndan aradığı yeteneği bulabilecek. Platformda Kariyergenc.com’u destekleyecek bileşenler var. Kariyergenc.tv, üniversite operasyonları, online çözüm ortakları ve öğrenci organizasyonları ile işbirlikleri.  Bütün bu enstrümanlar genç yeteneklerle şirketleri etkin bir şekilde buluşturmayı ve o genç yetenekleri şirketlere kazandırmayı amaçlıyor.

KariyerGENÇ fikrinin çıkış noktası neydi?

Victor Hugo’nun bir sözü var: “Vakti gelmiş bir fikirden daha güçlü hiçbir şey yoktur.”  Hasan ve Sinan’la birlikte birçok internet fikri üzerine çalıştık. Ancak hiçbirinden emin olamıyorduk. Özellikle de vakti gelip gelmediğine dair… Zira doğru fikirle yola çıkmak belki de her şeyden önemli. Benim aklımda uzun zamandır gençlere yönelik bir iş yapma fikri vardı. Ancak kafamda bir türlü kurgulayamıyordum. Bu fikirden Hasan ve Sinan’a bahsettim. Sonra dünyada fikrimize benzer modeller inceledik. Amerika’da, İngiltere’de, Almanya’da hatta Romanya’da…  Türkiye gibi genç nüfusu yüksek olan, büyük şirketlerin binlerce üniversiteli ve yeni mezun işe alım yaptığı bir ülkede böyle bir proje neden olmasın diye düşündük.  Tabii bunun arka planında önemli bir boşluğu dolduracağına dair sinyalleri alıyorduk. Hem gençler tarafından hem de üniversiteli ve yeni mezun eleman arayan şirketler tarafından KariyerGENÇ gibi bir projeye ihtiyaç duyulduğuna çoğu kez şahit olmuştuk. Özellikle gazetede köşe yazarlığı yaptığım sırada her hafta yüzlerce üniversiteli ve yeni mezundan “Nasıl iş bulacağım?” diye sorular geliyordu. Diğer bir yandan birçok şirketin İK yöneticisi genç yeteneklere ulaşmalarındaki zorlulukları anlatıyordu. Bütün bunlar KariyerGENÇ fikrini doğurdu. Ve tabii ki biz de harekete geçtik. Fikirden hayata geçişin öyküsü bu şekilde oldu.

Projeye tam olarak ne zaman başladınız? Süreç nasıl ilerledi?

KariyerGENÇ’e tam olarak 2008 yılının Kasım Ayı’nda başladık. Bu tarihten sonra ben çalıştığım yerleri bıraktım. Hasan ve Sinan’ın ise bir yazılım şirketi var. Onlar özellikle dijital ajanslara web tabanlı projeler yapıyorlardı. Onlar da Kasım ayından sonra iş almadılar. 3’ümüz var gücümüzle KariyerGENÇ’e emek vermeye başlamıştık. Kasım ayından önce de sık sık bir araya gelip, projemizi geliştirmeye çalışıyorduk. Daha önce de bahsettiğim gibi dünyadaki başarı öykülerini sürekli inceliyorduk. Çok detaylı bir iş planı hazırladık.  Çok enteresan bir şekilde dünyanın en büyük internet şirketlerinden eBay’in Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye temsilcisi Sina Afra ile yollarımız kesişti.  Sina Bey bize inandı.  Ve “Hadi çocuklar başlıyoruz…” dedi. Onun da maddi  ve manevi destekleriyle bu işe inanan 19 kişilik bir ekip kurduk. Ve bu ekiple kurguladığımız modelleri uygulamaya başladık. Tabii bazı şeyleri başta değil yolda kurguladık. Çünkü bazen baştan kurguladığınız şeyler ütopyadan öteye gitmiyor. Gerçek hayatla bağdaşmıyor. Bizde kervanı yolda düzme anlayışı vardır. Bakalım bu işi ne kadar doğru yapıp yapmadığımız zamanla belli olacak. Biz de çok merak ediyoruz:)

Ekip kimlerden oluşuyor?

Hasan ve Sinan’la KariyerGENÇ’i kurduktan sonra bir ekip kurduk. Üniversitelerin lisans ve yüksek lisans programlarında okuyan, bulundukları üniversitesinin en lider gençleri. Bu anlamda KariyerGENÇ üniversitelerin içinden bir doğmuş bir proje olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. KariyerGENÇ’i kariyerGENÇ yapacak olan ekibimizdir. Aslında KariyerGENÇ Hasan, Sinan’dır, Münteha’dır, Samet’tir, Betül’dür, Elif ve Nazmiye’dir, Esra Nur’dur Çağatay, Recai, Ömer Faruk, Enis’tir, Mutlu’dur, Emre’dir, Soner’dir, Merve ve Yasin’dir, Harun’dur. Kariyergenc.com’a girdiğinizde burada bir takım oyunu olduğunu daha iyi hissedeceksiniz.

Bu ekibi oluştururken neleri dikkate aldın, önceden arkadaş mıydınız?

Bu soruyu sorduğunda aklıma sadece bir kelime geldi. O da “İnanmak.”   Her bir ekip arkadaşımızın KariyerGENÇ’e katılması noktasında bir hikâyesi var. İmkânımız olsa da her birini teker teker size anlatabilsem… Önceden bir arkadaşlığımız vardı her biriyle. Ya da hayatlarımız bir şekilde kesişmişti. Mesela  Satış ve Pazarlama’nın başında olan arkadaşımızla 15 yaşındayken bir proje dolayısıyla tanışmıştım. İş geliştirmenin başında olan arkadaşımız 3 sene önce Ankara’da bir öğrenci organizasyonunda tanıştığım bir arkadaşımdı. Her şeyden önemlisi her birimizin öyküsünde ortak kesişim kümeleri vardı. Yine hayallerimiz de bunla paraleldi. Ve kariyerGENÇ projesinde hayatımız bir şekilde kesişti.

Bildiğim kadarıyla 2008 sonlarında bütün işlerinden ayrılıp sadece KariyerGENÇ’e yöneldin, sence zamanlaman doğru muydu? Ve yeni girişimcilere bu konuda ne tavsiye edersin?

KariyerGENÇ’e başlamak için Egon Zehnder ve Zaman Gazetesi’nden ayrıldım. Çok genç yaşta bu iki büyük kuruma girmiş ve yaşıma göre uzun bir zaman emek vermiştim. İlk başta iki kurumdan da ayrılma fikri beni çok ürkütmüştü. Ama şunu çok iyi biliyordum: Her tercih bir vazgeçiştir. Ben girişimci olmayı hayal ediyordum. Ve girişimci olmam için bazı şeylerden vazgeçmem gerekiyordu. “Risk alma” kavramı üzerine aylarca düşündüm. Buradan şu sonucu çıkardım: Yaş ilerledikçe “risk alma” olayı zorlaşıyordu. Böyle de bir ters orantı olduğunu idrak ettim.  Tavsiye yapabilecek bir tecrübeye sahip değilim ancak genç arkadaşlarıma şunu diyebilirim: Dünyada ya da Türkiye’de tarihten bu yana ne kadar başarılı insanın hayatını okuyun, gözlemleyin… Hepsinin ortak bir özelliğini göreceksiniz. O da cesaret. Cesur adamlar başarılı oluyor. Girişimciliğin temelinde de bu var: “Cesaretin var mı cesur olmaya?”

Süreç içerisinde ne tür kırılma noktaları oldu? Hiç vazgeçmeyi düşündün mü?

“Her hayalin bir bedeli vardır…” Bizim hayalimiz tekrar tekrar okunacak bir başarı öyküsü yazmak. Tüm ekibimizin hayali bu yönde. Şunu biz çok iyi biliyoruz bu hayal ve hedeflerimiz için acı çekmek şart. Çünkü başarı kolay gelmiyor. Kolay olsa zaten herkes yapardı sanırım. Çok zor dönemler geçirdiğimiz oldu. Belki sık sık zor dönemlerden geçeceğiz. Ama önemli olan istikrarlı bir şekilde yola devam etmek. Bazen çok hatalar yaptık ve hala yapıyoruz. Ama bu hatalardan ders alıp esnek bir şekilde B planını uygulamak gerektiğini düşünüyorum. Start-up’ların en büyük sermayesi hızlı olmasıdır. Hızlı bir şekilde adım atmak, B planını uygulamak, dezavantajı avantaja çevirmek… Bunla ilgili çok örneklerimiz oldu. Vazgeçmeyi hiç düşünmedik. Tam aksine bir şeyler ortaya çıktıkça, sonuç aldıkça bu işe sarılmamız daha da arttı.

 

Rakipleriniz ne durumda, KariyerGENÇ’in onlardan artısı nedir?

Şu anda bir rakibimiz yok. KariyerGENÇ Türkiye’nin üniversiteli ve yeni mezun insan kaynakları platformu. Bu anlamda Türkiye’de aslında bir ilki temsil ediyoruz. KariyerGENÇ’in temel bileşeni kariyergenc.com. Normalde klasik işe alım portallarında hemen hemen her sektöre her yaş grubuna hitap ediyor. Ancak biz de kitle çok net: Üniversiteli ve yeni mezun. Burada yeni mezunu açmak gerekiyor. +2yıl… Yani şu anda 2009 yılındaysak 2007 mezunu sistemimize girebilirken 2006 mezunu giremiyor. KariyerGENÇ’i destekleyecek olan birçok bileşen var. Kariyergenc.tv , Üniversite operasyonları, Öğrenci topluluklarıyla işbirlikler, online çözüm ortakları…  Farklılaştığımız çok nokta var. İş modeli noktasında farklı bir model uyguladık. Dünyadaki başarılı örneklerden çok esinlendik. Türkiye’ye uyarlamakla beraber daha önce hiç denenmemiş yöntemler de geliştirdik. Mesela “Arama teknolojisi”nde hiç denenmemiş bir model uyguladık. Keza üniversitelere dokunma noktasında da şirketlerle genç yetenekleri buluşturma adına farklı uygulamalarımız var. Özetle hem şirketler hem de adaylar kalabalıklar içinde kaybolmayacaklar

Aday tarafınızda kitleniz çok net: Üniversiteli ve yeni mezun diyorsunuz. Peki, hangi şirketler KariyerGENÇ’in hedef kitlesinde yer alıyor?

Burada da çok netiz: KariyerGENÇ’i kullanacak şirketler, Genç işe alımı çok yapan, gençlere değer veren dünyanın ve Türkiye’nin lider şirketleri. Hemen hemen her sektörden lider şirketlerle çalışıyoruz. Eczacıbaşı Holding’ten Sabancı Holding’e,  AvivaSA’dan, Bilim İlaç’a ve Zorlu Holding’ten Henkel’e lider şirketler. Daha birçok şirket sayabilirim size. Sayacağım her şirket dünyanın ve Türkiye’nin lider şirketleri olacaktır.

Son olarak özellikle altını çizmek istediğin bir konu var mıydı?

Biz ekipçe gençlere rol model olabilecek bir başarı hikâyesi yazmak istiyoruz. Tekrar tekrar okunmaya değer bir başarı hikayesi… Bir cafede otururken tanımadığımız iki gencin KariyerGENÇ’i konuşmasını istiyoruz. Bunu başarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.


Yorumunla değer kat...


Google Adwords Sertifikalı İş Ortağı Facebook Reklamları Google Analytics Sertifikalı İş Ortağı

Dijital Pazarlamanın Sırları!


Haftalık e-bültenimize ücretsiz üye olun, tüm internet reklamcılığı, online pazarlama içerikleri ile birlikte, yeni dijital pazarlama ürünleri her hafta e-postanıza gelsin! Ayrıca Google Reklam Kılavuzu E-Kitabını da ücretsiz indirin!

E-Bültene Abone Olun